ماساژ روسی چیست؟
دسامبر 15, 2024
آروماتراپی (عطر درمانی) چیست؟
دسامبر 16, 2024

ماساژ تایلندی چیست؟ با تای ماساژ آشنا شوید

ماساژ تایلندی (Thai massage) یا ماساژ یوگا تایلندی، یکی از قدیمی‌ترین روش‌های ماساژ می‌باشد و نوعی روش درمانی لمسی است که از بسیاری جهات با سایر تکنیک‌های ماساژ متفاوت است. تاریخچه پیدایش ماساژ تایلندی به ۲۵۰۰ سال قبل و به هند برمی‌گردد. در اصل ماساژ تایلندی نوعی روش درمانی است که از طب آیورودا هندی، فشار درمانی و طب سنتی چینی الهام گرفته شده است. تای ماساژ تایلندی با استفاده از توالی یک سری حرکات که شبیه حرکت‌های کششی یوگا است بر روی کل بدن کار می‌کند،درمانگرتان ممکن است از کف دستان و انگشت‌هایش برای اعمال فشار به بدن‌تان استفاده کند،شما را در موقعیت‌ها وضعیتها‌ّی مختلف با کشش و پیچش مواجه خواهد کرد،می‌توانید در طول مدت ماساژ لباس گشاد و راحت به تن داشته باشید.

مزایای ماساژ تایلندی:

مطالعات علمی، مزیت‌های متعددی را برای ماساژ تایلندی به اثبات رسانده‌اند. در ادامه ۶ مورد از مهم‌ترین فواید استفاده از تای ماساژ را برای شما شرح خواهیم داد.

۱- تسکین سردرد

اگر از میگرن یا سردرد تنشی رنج می‌برید، احتمالا ماساژ سنتی تایلندی بتواند باعث کاهش علائم سردرد شود. در چندین مطالعه کوچک که بر روی بیماران مبتلا به سردرد مزمن انجام شد، محققان دریافتند که ماساژ تایلندی شدت سردردها میگرنی و تنشی را کاهش می‌دهد.

اگر به روش‌های درمانی غیر دارویی علاقه‌مند هستید، شایان ذکر است محققان به این نتیجه رسیده‌اند که فواید ماساژ تایلندی می‌تواند از چند روز تا حدود 15 هفته ادامه داشته باشد.

۲- تای ماساژ کمر درد را کاهش می‌دهد

ماساژ تایلندی می‌تواند به عنوان یک روش درمانی موثر برای کاهش کمردرد مورد استفاده قرار بگیرد. یک مطالعه که بر روی 120 بیمار در تایلند صورت گرفت نشان داد که آن دسته از بیمارانی که هفته دو بار و به طول 4 هفته از ماساژ تایلندی استفاده کردند، کمردرد آن‌ها به صورت قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

مطالعات نشان داده است که ماساژ تایلندی کمردردهای مرتبط با نقاط ماشه‌ای و خوشه‌های عضلانی سفت و دردناک در قسمت بالای کمر را کاهش می‌دهد.

۳- سفتی و درد مفاصل را درمان می‌کند

در صورتی که هنگام حرکت در مفاصل خود احساس درد و سفتی دارید، ماساژ تایلندی ممکن است عملکرد مفاصل شما را بهبود ببخشد.

تحقیقات نشان داده است که یک دوره 8 هفته‌ای استفاده از تای ماساژ می‌تواند برای افراد مبتلا به آرتریت زانو، مفید واقع شود. افراد حاضر در این آزمایش پس از دریافت یک برنامه 8 هفته‌ای ماساژ تایلندی، با درد کمتر و سهولت بیشتری راه رفتند. همچنین با ارائه تای ماساژ به افراد مبتلا به استئوآرتریت، محققان پی بردند که 3 هفته استفاده از ماساژ تایلندی به اندازه مصرف 3 هفته ایبوپروفن، درد را تسکین می‌دهد.

۴- انعطاف پذیری و دامنه حرکتی بدن را افزایش می‌دهد

در صورتی که دامنه حرکتی و انعطاف پذیری شما بر روی عملکرد ورزشی‌تان تاثیر می‌گذارد یا انجام کارهای روزانه را برایتان دشوار می‌کند، ماساژ تایلندی می‌تواند به شما کمک کنید تا دامنه حرکتی خود را بهبود ببخشید.

خطرات تای ماساژ تایلندی چیست؟

در حالی که ماساژ تایلندی فواید بسیاری برای سلامتی دارد اما برخی از حرکات و تکنیک‌های آن ممکن است مشکل‌ساز باشند. با توجه به تاثیر این ماساژ بر سیستم گردش خون، افرادی که دارای شرایط زیر هستند باید قبل از درخواست ماساژ تایلندی با پزشک خود مشورت کنند:

  • فشار خون بالا
  • دیابت
  • بیماری قلبی
  • پوکی استخوان
  • بیماری‌های عصبی که بر نخاع تأثیر می‌گذارد
  • بیماری عروق کرونر

همینطور افرادی که سرطان دارند، باردار هستند یا در دوران نقاهت پس از جراحی قرار دارند، نباید ماساژ تایلندی انجام دهند. شدت فیزیکی تکنیک‌های ماساژ تایلندی می‌توانند منجر به عوارض جانبی یا بدتر شدن آسیب‌های قبلی شوند. با اینکه ماساژ درمانگر حرفه‌ای می‌تواند شدت و فشار را متناسب با مشتریان خود تنظیم کند اما با این حال، فرد بهتر است که از ماساژ تایلندی در موارد بالا اجتناب کند. چرا که حتی در کمترین شدت فشار نیز، ماساژ تایلندی گاهی اوقات می‌تواند باعث آسیب بیشتر به بدن شود.

تفاوت ماساژ تایلندی با سایر ماساژها:

همانطور که می‌بینید ماساژهای غربی سوئدی و تایلندی که ماساژ شرقیمحسوب میشود با هم تفاوت هایی دارند. این نشان می‌دهد که در برخی از تکنیک‌ها و شرایط ماساژ با هم متفاوت هستند. اما دقیقا فرق ماساژهای دیگر با تایلندی در چیست؟ در ادامه به بررسی تفاوت ماساژ سوئدی که یک سبک غربی هستش و تایلندی به شکل موردی میپردازیم:

1) لباس و پوشش فرد

از آنجایی که ماساژ سوئدی با ورز دادن و مالش همراه است، به همین خاطر ماساژ درمانگر برای کاهش اصطکاک و سر خوردن راحت دست از روغن استفاده می‌کند. به همین خاطر در این نوع ماساژ معمولا فرد ماساژ گیرنده باید لباس خود را در بیاورد و بدن خود را با حوله بپوشاند.

اما در ماساژ تایلندی از هیچ روغن یا لوسیونی استفاده نمی‌شود. چرا که تکنیک‌های ماساژ تایلندی بیشتر بر روی فشار و کشش تمرکز دارد. در ماساژ تایلندی می‌توانید لباس‌های راحت و گشاد بپوشید تا راحت‌تر بتوانید تکنیک‎های ماساژ را همگام با درمانگر اجرا نماید.

2) میز یا تشک؟

دیگر فرق ماساژ سوئدی با تایلندی به محل اجرای ماساژ برمی‌گردد. معمولا از آنجایی که فرد در ماساژ سوئدی بر روی شکم دراز می‌کشد در نتیجه باید روی میز ماساژ انجام شود. اما ماساژ تایلندی با توجه به تکنیک‌هایی که قرار است ماساژ درمانگر انجام دهد، نیاز به کف سخت‌تری دارد.

معمولا ماساژ تایلندی روی تشک بر روی زمین انجام می‌شود تا اجرای تکنیک‌های فشار و کشش راحت‌تر انجام پذیرد. زمانی که ماساژ تایلندی روی زمین انجام می‌شود، به عناصری مانند جاذبه و فشار اجازه می‌دهد تا وضعیت بدن را اصلاح کنند.

3) تکنیک‌های ماساژ

معمولا تکنیک‌های ماساژ سوئدی بر روی پشت بدن صورت می‌گیرد. ابتدا ماساژ درمانگر کف دست‌های خود را بر روی گردن فرد قرار می‌دهد و به سمت پایین می‌کشد. زمانی که به کمر می‌رسد به سمت پهلوها بروید و دوباره به سمت گردن برمی‌گردد.  همینطور به طور همزمان بر روی گره یا ناحیه‌ای که اسپاسم یا تنش عضلانی احتمالی وجود دارد تمرکز می‌کند.

با پیدا کردن هر گونه تنش، ماساژدرمانگر از تکنیک سر خوردن مداوم استفاده می‌کند تا زمانیکه تنش برطرف شود. پس از آن، ماساژ درمانگر قسمت بعدی بدن شما مانند  پاها، شانه‌ها، بازوها، دست‌ها و در نهایت پاها را ماساژ می‌دهد.

اما ماساژ تایلندی از پایین‌ترین قسمت بدن یعنی پاها شروع می‌کند و در نهایت به صورت فرد ماساژ گیرنده ختم می‌شود. ماساژ سوئدی که “ماساژ نرم” نیز نامیده می‌شود، عمدتا از تکنیک‌های آرامی شامل نوازش، مالش، ورز دادن و لرزش برای آزادسازی تنش با اعمال فشار به نقاط حساس بدن استفاده می‌کند.

اما ماساژ تایلندی از دست‌ها، انگشتان شست، آرنج‌ها، ساعد و گاهی اوقات حتی پاهای خود جهت کشیدن و تکان دادن بدن به روش‌های مختلف، استفاده می‌نماید.

اینستاگرام من رو فالو کن!

من هر روز تو اینستاگرام، نکات آموزشی ماساژ رو یاد میدم، دوره‌های آموزشیم رو میزارم و مطالب به‌روز دنیا رو به کارآموزاهام یاد میدم.

اگه میخای تو هم از مطالب جدید انواع ماساژ، کاپینگ و فایر تراپی، ریلکسیشن و هزارتا مورد جدید دیگه خبردار بشی، حتما اینستاگرام منو دنبال کن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *