ماساژ آروماتراپی یک روش درمانی است که از ترکیب ماساژ و روغنهای معطر و عطرهای طبیعی استفاده میکند. این تکنیک به منظور بهبود شرایط فیزیکی و روانی افراد استفاده شده و تاثیرات آرامشبخش و درمانی قابل توجهی بر بدن و ذهن ماساژ گیرنده خواهد داشت. روغنهای مورد استفاده در ماساژ آروماتراپی، معمولاً از گیاهان دارویی استخراج میشوند و خواص درمانی متنوعی دارند. برخی از رایجترین روغنهای معطر شامل لاوندر، چای شیرین، رزماری، آرامیس و یاسمن هستند. هرکدام از این روغنها خواص خاص خود را داشته و در تسکین دردها، کاهش استرس و اضطراب، افزایش انرژی و تسهیل خواب موثر خواهند بود.
در ماساژ آروماتراپی از تکنیکهای ماساژ کلاسیک و حرکات لمسی نرمکننده عضلات استفاده میشود که با اضافه کردن روغنهای معطر، تجربه ماساژ را بهبود میبخشد.
فواید ماساژ آروماتراپی:
ماساژ آروماتراپی جهت پیشگیری از شدت گرفتن یا ابتلا به بیماریها نقش موثری دارد ولی درمان قطعی نیست. پزشکان عموما ماساژ آروماتراپی را به عنوان روشی جهت تسریع بهبودی، در کنار درمان اصلی به بیماران توصیه میکنند.
- حالت تهوع را کاهش می دهد.
- در مدیریت اضطراب نقش دارد.
- دردهای موضعی و عضلانی را کاهش میدهد.
- در کاهش خستگی های مفرط موثر است.
- گردش خون را بالا می برد و موجب تنظیم فشار خون میگردد.
- دردهای پیش از قاعدگی، قاعدگی های دردناک و مشکلات یائسگی در زنان را بهبود میبخشد.
- با افزایش جریان خون و تغذیه ریشههای مو، از ریزش مو پیشگیری میکند.
۴ نکته مهم که برای ماساژ آروماتراپی باید بدانید!
نکات مهمی درباره ماساژ آروماتراپی وجود دارد. با دانستن این نکات میتوانید حس بهتری را تجربه کرده و اثربخشی ماساژ را افزایش دهید. در ادامه به این نکات میپردازیم:
- انتخاب روغن معطر: حتماً روغنهای طبیعی و بدون مواد شیمیایی را انتخاب کنید؛ زیرا اثربخشی بسیار بالایی نسبت به نوع شیمیایی دارند. مطمئن شوید که روغن موردنظر شما برای استفاده موضعی و در ماساژ مناسب باشد.
- ترکیب روغنها: ترکیب روغنهای معطر با یکدیگر، نتایج بهتری خواهد داشت. به عنوان مثال، میتوانید روغن لاوندر را با روغن چای شیرین ترکیب کرده تا در کنار رفع استرس، کاهش التهاب را تجربه کنید. توجه داشته باشید که ترکیب روغنها باید با دقت و شناخت نسبی به آنها انجام شود تا عوارض جانبی نداشته باشند.
- آزمایش پوست: ابتدا مقدار کمی از روغن معطر را روی قسمت کوچکی از پوست آزمایش کرده تا از واکنش آلرژیک یا حساسیت پوستی جلوگیری شود.
- تمرکز بر نقاط حساس: در ماساژ آروماتراپی، تمرکز بر نقاط حساس بدن در ناحیه گردن، شانهها، پاها و دستها اثربخشی ماساژ را افزایش میدهد؛ از درمانگر خود بخواهید که روی این نقاط بیشتر تمرکز کند.
تاثیر اسانسها در ماساژ آروماتراپی:
- کاهش تنش و افزایش آرامش: روغن بابونه، اسطوخدوس و شمعدانی
- رفع گرفتگی: روغن اکالیپتوس، کاج و درخت چای
- افزایش سطح انرژی: رزماری
- افزایش نشاط: اسانس مریم گلی و گل رز